Kitap yazmak,Yazarlar Kitabını kendisi yayımlayan yazarların gelirleri artıyor

Kitabını kendisi yayımlayan yazarların gelirleri artıyor

Kitabını kendisi yayımlayan yazarların gelirleri artıyor post thumbnail image

Publishers Weekly dergisinin bildirdiğine göre, Bağımsız Yazarlar İttifakı (ALLi) tarafından yaptırılan bir anket, 2022 yılında eserlerini kendileri yayımlayan yazarların gelirlerinin, 2021 yılına kıyasla önemli ölçüde arttığını ve bağımsız yazarların, kitapları geleneksel yayınevleri aracılığıyla yayımlanan yazarlardan ortalama olarak daha fazla kazandığını ortaya koydu. Ankete, İngilizce konuşulan ülkelerden yaklaşık 2.200 bağımsız yazar katılırken, katılımcıların yaklaşık yüzde 52’sini Amerikalı yazarlar oluşturdu.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 60’ı gelirlerinin 2022 yılında bir önceki yıla göre arttığını belirtti. Katılımcıların ortalama geliri geçen yıl yüzde 34’lük bir artışla 82.600 doların üzerine çıktı. Anket aynı zamanda bağımsız yazarların üst ve alt gelir grupları arasında ciddi farklılıkların oluştuğunu ortaya koyarken, katılımcıların yaklaşık dörtte birinin yazılarından henüz para kazanmaya başlamadığını, yüzde 28’inin ise altı haneli rakamlardan fazla gelir elde ettiğini ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 43,8’i 20.000 dolardan fazla gelir elde ettiğini belirtti.

Raporda yer alan verilere göre, kitabını kendisi yayımlayan yazarların sayısı son yıllarda artış kaydetmekte. Ankete katılanların yüzde 57’si romantizm, fantezi/bilimkurgu/spekülatif ve suç/gerilim/dedektiflik gibi kategorilerde yazdığını belirtirken, yüzde 25’i ilk kitaplarını 2020 yılında, yüzde 60’ı ise 2015-2022 döneminde yayımladıklarını belirtiyor.

Bu veriler, yazarların kitaplarını kendilerinin yayımlamasının elverişli bir seçenek haline geldiğini ve gerekli çabayı gösterdikleri takdirde bağımsız bir yazar olarak iyi kazançlar elde edebileceklerine işaret ediyor.

Related Post